Dubbel Glas Kosten:Bestaande kozijnen/houten vervangen prijs per m2, subsidie voor isolatie glas bestellen?

dubbel glas kunststofkzoijnen ramen


Stel uw voor dat u thuis zit, starend naar uw oude, enkel glas ramen terwijl de koude lucht van buiten naar binnen stroomt en uw energierekening de hoogte in schiet. U vraagt zich af: "Is het tijd over te stappen te op dubbel glas?" Wij hebben alle antwoorden!

In dit artikel nemen we u mee op een reis door de wereld van dubbel glas en de kosten die ermee gemoeid zijn.

We beantwoorden prangende vragen zoals: wat is dubbel glas eigenlijk? Wat zijn de kosten per vierkante meter? En hoe kunt u offertes vergelijken om de beste prijs te vinden?

We duiken ook in de voordelen van hoogrendementsglas en kijken naar subsidies voor duurzame verbeteringen.

Leer hoe u kunt besparen op energiekosten, ontdek regionale prijsverschillen, en begrijp het verschil tussen dubbel en triple glas.

Ook voor degenen die zich afvragen of ze zelf aan de slag kunnen of een professional moeten inhuren, hebben we het antwoord!

Als u klaar bent om uw ramen te transformeren en uw huis te verbeteren, blijf dan lezen voor essentiële inzichten over dubbel glas en de kosten die daarmee gepaard gaan. Uw comfort en portemonnee zullen u dankbaar zijn!

TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Wat is dubbel glas en waarom zou ik het overwegen voor mijn ramen?

Dubbel glas, ook wel bekend als isolatieglas, is een type raambeglazing dat bestaat uit twee glaspanelen met een lucht- of gasvulling ertussen. Dit ontwerp heeft als belangrijkste doel de thermische efficiëntie van uw ramen te verbeteren.

De lucht- of gasvulling fungeert als een isolerende laag, waardoor het warmteverlies door uw ramen aanzienlijk wordt verminderd. Dit betekent dat uw huis in de winter warmer blijft en in de zomer koeler, wat resulteert in lagere energiekosten en een comfortabelere leefomgeving.

Daarnaast heeft dubbel glas ook andere voordelen. Zo vermindert het geluidsoverlast van buiten, wat bijdraagt aan een rustigere en meer ontspannen woonomgeving.

Bovendien helpt dubbel glas condensatie op de ramen voorkomen. Condensatie kan leiden tot schimmelvorming en vochtschade.

Kortom, het overwegen van dubbel glas voor uw ramen is een verstandige keuze als u streeft naar energie-efficiëntie, verbeterd comfort en geluidsreductie in uw huis.

Het zal niet alleen uw levenskwaliteit verbeteren, maar zal op de lange termijn ook kostenbesparingen opleveren.

Hoeveel kost dubbel glas gemiddeld per vierkante meter?

De kosten voor dubbel glas per vierkante meter variëren doorgaans tussen de €70 en €120, afhankelijk van verschillende factoren.

Deze factoren omvatten het type dubbel glas dat u kiest, de dikte van de glaspanelen, eventuele extra functies zoals geluidsisolatie of veiligheidsglas, en de complexiteit van de installatie.

Het is belangrijk om te onthouden dat dit prijsbereik slechts een gemiddelde is en dat de uiteindelijke kosten voor dubbel glas kunnen variëren op basis van uw locatie en de specifieke eisen van uw project.

Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende glasleveranciers en installateurs om een nauwkeurige schatting te krijgen voor uw specifieke situatie.

Welke factoren beïnvloeden de kosten van dubbel glas?

De kosten van dubbel glas worden beïnvloed door verschillende belangrijke factoren:

 • Glastype: Het type dubbel glas dat u kiest, heeft een grote invloed op de kosten. Er zijn verschillende soorten dubbel glas beschikbaar, waaronder standaard dubbel glas, HR (hoogrendements) dubbel glas en HR+ of HR++ dubbel glas. HR++ glas is bijvoorbeeld duurder dan standaard dubbel glas vanwege de betere isolerende eigenschappen.

 • Afmetingen: De grootte van de ramen of beglazing speelt ook een rol. Grotere glasoppervlakken vereisen meer materiaal en arbeid, wat de kosten kan verhogen.

 • Complexiteit van de installatie: Als de installatie van het dubbel glas complex is, bijvoorbeeld vanwege ongebruikelijke raamvormen of moeilijke toegang, kunnen de installatiekosten stijgen.

 • Toegevoegde functies: Extra functies zoals geluidsisolatie, veiligheidsglas of speciale coatings kunnen de prijs verhogen.

 • Regionale prijsverschillen: De kosten voor arbeid en materialen kunnen variëren afhankelijk van uw locatie. In stedelijke gebieden zijn de prijzen vaak hoger dan in landelijke gebieden.

 • Aantal ramen: Het aantal ramen dat u wilt voorzien van dubbel glas heeft natuurlijk invloed op de totale kosten van het project.

Het is verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende glasleveranciers en installateurs om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen op basis van uw specifieke behoeften en locatie. Dit helpt u om een weloverwogen beslissing te nemen over het budget voor uw dubbel glasproject.Hoe kan ik de kosten van dubbel glas in mijn huis berekenen?

Om de geschatte kosten van dubbel glas voor uw huis te berekenen, kunt u de volgende stappen volgen:

 • Bepaal het benodigde glasoppervlak: Meet de afmetingen van de ramen of beglazing die u van dubbel glas wilt voorzien. Dit omvat de hoogte en breedte van elk raam. Als u meerdere ramen heeft, voeg dan alle oppervlakken samen.

 • Bereken het totale glasoppervlak: Vermenigvuldig de hoogte en breedte van elk raam om het oppervlak in vierkante meters te berekenen. Voor meerdere ramen telt u deze oppervlakken op om het totale benodigde glasoppervlak te krijgen.

 • Bepaal de kosten per vierkante meter: Informeer bij glasleveranciers of aannemers naar de prijs per vierkante meter voor het type dubbel glas dat u wilt installeren. Dit kan variëren afhankelijk van het glastype en eventuele extra functies.

 • Bereken de geschatte kosten: Vermenigvuldig het totale glasoppervlak (stap 2) met de kosten per vierkante meter (stap 3). Dit geeft u een ruwe schatting van de kosten voor het vervangen van het glas in uw ramen.

Houd er rekening mee dat dit een basisberekening is en dat er andere factoren kunnen zijn die van invloed zijn op de uiteindelijke kosten, zoals arbeidskosten, eventuele extra's zoals geluidsisolatie of veiligheidsglas, en regionale prijsverschillen.

Het is raadzaam om offertes aan te vragen bij professionals om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen voor uw specifieke situatie.

Zijn er verschillende soorten dubbel glas, en hebben ze verschillende kosten?

Er zijn verschillende soorten dubbel glas beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en kosten. Wij geven u hier een overzicht van enkele van de meest voorkomende soorten dubbel glas:

 • Standaard dubbel glas: Dit is de basisvorm van dubbel glas en bestaat uit twee glaspanelen met een luchtruimte ertussen. Het biedt al verbeterde isolatie ten opzichte van enkel glas, maar het is over het algemeen minder efficiënt dan geavanceerdere opties.

 • Hoogrendementsglas (HR-glas): HR-glas bevat een speciale coating op een van de glaspanelen die de warmte beter binnenhoudt. Hierdoor isoleert het beter dan standaard dubbel glas en vermindert het warmteverlies. De kosten voor HR-glas zijn doorgaans iets hoger dan voor standaard dubbel glas, maar de energiebesparingen op lange termijn kunnen dit compenseren.

 • HR++ glas: HR++ glas is een verbeterde versie van HR-glas. Het bevat een dubbele coating en een edelgasvulling tussen de glaspanelen, wat zorgt voor nog betere isolatie. Hoewel het duurder is dan de andere opties, biedt HR++ glas de hoogste energie-efficiëntie en kan het op lange termijn aanzienlijke besparingen opleveren op energiekosten.

De kosten van deze verschillende soorten dubbel glas variëren. Standaard dubbel glas is meestal de meest betaalbare optie, terwijl HR-glas en HR++ glas duurder kunnen zijn vanwege hun verbeterde isolatie-eigenschappen.

Bij het overwegen van dubbel glas voor uw ramen is het belangrijk om te kijken naar de initiële kosten in combinatie met de verwachte energiebesparingen op lange termijn, om de juiste keuze te maken voor jouw specifieke behoeften en budget.

Is het duurder om dubbel glas te installeren in bestaande ramen dan in nieuwe constructies?

Ja, het is over het algemeen duurder om dubbel glas te installeren in bestaande ramen in vergelijking met het plaatsen ervan in nieuwe constructies. Dit komt door verschillende redenen:

 • Demontage van bestaand glas: Bij het vervangen van enkel glas of oud dubbel glas in bestaande ramen moet het oude glas eerst worden verwijderd. Dit vereist extra arbeid en kan soms moeilijk zijn, afhankelijk van de staat van de bestaande ramen.

 • Aanpassingen en maatwerk: Bestaande raamopeningen moeten mogelijk worden aangepast om het nieuwe dubbel glas te kunnen plaatsen. Dit kan extra kosten met zich meebrengen, vooral als er speciale aanpassingen nodig zijn om het nieuwe glas te laten passen.

 • Mogelijke reparaties: In sommige gevallen kunnen bestaande ramen in slechte staat verkeren en reparaties vereisen voordat dubbel glas kan worden geïnstalleerd. Dit kan de kosten verder verhogen.

 • Extra afdichting en isolatie: Om te zorgen voor een goede isolatie en luchtdichtheid, moeten extra afdichtingsmaterialen en isolatie mogelijk worden toegevoegd aan bestaande raamkozijnen.

In nieuwe constructies kunnen ramen vaak worden ontworpen en gebouwd met dubbel glas in gedachten, wat de installatie doorgaans eenvoudiger en kostenefficiënter maakt.

Bij bestaande ramen moeten de installateurs meer moeite doen om aanpassingen te maken en ervoor te zorgen dat het nieuwe dubbel glas goed past en presteert.

Het is echter belangrijk op te merken dat de energiebesparingen op lange termijn en de verbeterde isolatie de investering in dubbel glas in bestaande ramen nog steeds de moeite waard kunnen maken, zelfs als het aanvankelijk duurder lijkt.

Wat zijn de voordelen van het investeren in hoogrendementsglas en hoe beïnvloedt dit de kosten?

Investeren in hoogrendementsglas, zoals HR-glas en HR++ glas, biedt verschillende voordelen, en hoewel de initiële kosten hoger zijn, zijn de voordelen op lange termijn aanzienlijk:

 • Verbeterde isolatie: Hoogrendementsglas heeft een speciale coating en vaak een edelgasvulling tussen de glaspanelen. Dit verbetert de isolerende eigenschappen aanzienlijk in vergelijking met standaard dubbel glas. Het houdt warmte beter binnen tijdens de winter en voorkomt dat warmte binnendringt tijdens de zomer, wat resulteert in een aanzienlijke verlaging van de energiekosten.

 • Energiebesparing: Door de verbeterde isolatie kunnen huiseigenaren minder afhankelijk zijn van verwarming en koelingssystemen. Dit leidt tot aanzienlijke energiebesparingen op de lange termijn. U zult merken dat uw maandelijkse energierekeningen lager worden.

 • Verhoogd comfort: Hoogrendementsglas helpt bij het handhaven van een constante en comfortabele binnentemperatuur. Het minimaliseert koude tocht in de winter en overmatige hitte in de zomer, waardoor de leefomstandigheden in huis aanzienlijk worden verbeterd.

 • Milieuvriendelijk: Minder energieverbruik betekent ook een verminderde ecologische voetafdruk. Het verminderen van het energieverbruik draagt bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en de bescherming van het milieu.

 • Waardeverhoging van het onroerend goed: Hoogrendementsglas kan de waarde van uw woning verhogen omdat potentiële kopers aantrekkelijke energiezuinige functies waarderen.

Hoewel de initiële kosten voor hoogrendementsglas hoger zijn dan voor standaard dubbel glas, kunnen de energiebesparingen en het verbeterde comfort op lange termijn de investering rechtvaardigen.

Het is belangrijk om een kosten-batenanalyse uit te voeren om de terugverdientijd van de investering te beoordelen en te begrijpen hoeveel u op de lange termijn kunt besparen.

In veel gevallen zullen de voordelen van hoogrendementsglas de hogere kosten rechtvaardigen, vooral als u van plan bent lang in uw huis te blijven wonen.


Zijn er subsidies of financiële steun beschikbaar voor het upgraden naar dubbel glas?

Ja, in veel regio's zijn er subsidies, belastingvoordelen en financiële steun beschikbaar om huiseigenaren aan te moedigen om energie-efficiënte verbeteringen aan hun woning, waaronder het upgraden naar dubbel glas, uit te voeren.

Deze financiële tegemoetkomingen kunnen de kosten van de renovatie aanzienlijk verlagen en het aantrekkelijker maken om energiebesparende maatregelen te nemen.

Hier zijn enkele voorbeelden van dergelijke ondersteuningsprogramma's:

 • Energiebesparingsfondsen: Sommige regeringen en lokale autoriteiten hebben fondsen beschikbaar gesteld om huiseigenaren te helpen bij het financieren van energie-efficiënte verbeteringen. Deze fondsen kunnen worden gebruikt voor het installeren van dubbel glas en andere isolatiemaatregelen.

 • Subsidies: In sommige gevallen bieden overheden directe subsidies aan huiseigenaren voor specifieke energie-efficiënte upgrades. Deze subsidies kunnen de kosten van dubbel glasinstallatie aanzienlijk verlagen.

 • Belastingvoordelen: In bepaalde regio's kunnen huiseigenaren belastingvoordelen of belastingkredieten ontvangen voor het uitvoeren van energiebesparende renovaties. Dit kan resulteren in lagere belastingafdrachten of een teruggave van belastingen.

 • Leningen en financiële regelingen: Er zijn programma's die lage rente leningen of financiële regelingen aanbieden om energie-efficiënte upgrades te financieren. Deze leningen kunnen gunstige voorwaarden hebben en helpen bij het spreiden van de kosten over een langere periode.

Het is belangrijk om contact op te nemen met lokale overheden, energiebedrijven en instanties voor milieubescherming om te achterhalen welke financiële steun beschikbaar is in uw regio.

De beschikbaarheid en voorwaarden van deze programma's kunnen variëren, dus het is de moeite waard om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de kosten van het upgraden naar dubbel glas te verlagen en tegelijkertijd energie-efficiëntie te bevorderen.

TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Wat kost een Glaszetter in uw regio? en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Hoe kan ik offertes vergelijken van verschillende glaszetters om de beste prijs te vinden?

Het vergelijken van offertes van verschillende glaszetters is een belangrijke stap om de beste prijs en service te vinden. Hier zijn enkele stappen om offertes effectief te vergelijken:

 • Verzamel meerdere offertes: Neem contact op met verschillende glaszetters en vraag om gedetailleerde schriftelijke offertes voor uw project.

 • Prijzen vergelijken: Bekijk de prijzen in elke offerte en vergelijk ze zorgvuldig. Let op eventuele extra kosten of verborgen kosten die niet inbegrepen zijn.

 • Kwaliteit van materialen: Controleer welk type dubbel glas elke glaszetter aanbiedt. Zorg ervoor dat u de kwaliteit van het glas begrijpt, inclusief het isolatieniveau (bijv. HR of HR++) en eventuele extra functies zoals geluidsisolatie of veiligheidsglas.

 • Garanties: Vraag naar de garantievoorwaarden voor zowel het glas als de installatie. Een glaszetter met een sterke garantie kan meer gemoedsrust bieden in geval van problemen.

 • Referenties en ervaring: Vraag naar referenties van eerdere klanten en bekijk recensies online om inzicht te krijgen in de ervaringen van anderen met de glaszetter. Kies een ervaren en betrouwbare professional.

 • Tijdlijnen: Informeer naar de verwachte start- en einddatums voor het project. Een duidelijk tijdlijn kan belangrijk zijn, vooral als u haast heeft.

 • Verzekering en vergunningen: Controleer of de glaszetter de juiste verzekeringen heeft en over de benodigde vergunningen beschikt om het werk uit te voeren.

 • Communicatie: Beoordeel de communicatie met de glaszetter tijdens het offerteproces. Een goede communicatie en responsiviteit kunnen wijzen op een professionele en klantgerichte aanpak.

 • Aanvullende services: Overweeg of de glaszetter aanvullende diensten aanbiedt, zoals het verwijderen en afvoeren van oud glas of reparaties aan raamkozijnen.

 • Totale waarde: Beoordeel de totale waarde van de offerte, inclusief prijs, kwaliteit, garanties en service. Kies niet alleen op basis van de laagste prijs, maar op basis van de beste algehele waarde voor uw behoeften.

Door deze stappen te volgen en grondig onderzoek te doen voordat u een glaszetter kiest, kunt u de beste keuze maken voor uw dubbel glasproject en ervoor zorgen dat u waar voor uw geld krijgt.

Zijn er onderhoudskosten verbonden aan dubbel glas, en zo ja, hoeveel bedragen die?

Normaal gesproken zijn er geen specifieke onderhoudskosten verbonden aan dubbel glas zelf. Dubbel glas is een relatief onderhoudsvrije optie voor raambeglazing.

Het vereist geen regelmatige schilderbeurten, afdichting of specifieke onderhoudsprocedures zoals houten raamkozijnen dat wel kunnen vereisen.

Dat gezegd hebbende, het is wel belangrijk om de algemene staat van uw dubbel glasramen en -kozijnen in de gaten te houden. Hier zijn enkele algemene onderhoudstips:

 • Houd het glas schoon: Regelmatig schoonmaken van het glasoppervlak om vuil en vlekken te verwijderen, houdt u ramen er mooi uit te blijven zien en zorgt voor een helder zicht.

 • Controleer de afdichting: Af en toe controleren op eventuele tekenen van beschadigde of verouderde afdichtingen rond het raamkozijn. Als de afdichtingen beschadigd zijn, kunnen ze warmteverlies veroorzaken. In dat geval kunnen ze worden vervangen.

 • Inspecteer het raamkozijn: Controleer de staat van het raamkozijn op tekenen van slijtage, schade of rot, vooral als u houten kozijnen heeft. Eventuele problemen met het kozijn moeten worden aangepakt om de functionaliteit van het dubbel glas te behouden.

 • Houd de raamopeningen vrij: Zorg ervoor dat de raamopeningen vrij zijn van obstakels, zodat de ramen soepel kunnen worden geopend en gesloten.

Over het algemeen zijn de onderhoudskosten voor dubbel glas minimaal in vergelijking met andere vormen van raambeglazing.

Het is echter altijd raadzaam om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen en regelmatig onderhoud uit te voeren om de levensduur en de functionaliteit van uw dubbel glas te optimaliseren.

Kan ik besparen op energiekosten door over te stappen op dubbel glas?

Ja, overstappen op dubbel glas kan zeker leiden tot aanzienlijke energiebesparingen en dus een verlaging van uw energiekosten. Hier is hoe dubbel glas helpt bij het besparen op energiekosten:

 • Verbeterde isolatie: Dubbel glas bestaat uit twee glaspanelen met een lucht- of gasvulling ertussen. Deze isolerende laag vermindert de warmteoverdracht door de ramen aanzienlijk. In de winter houdt het de warmte binnen, waardoor u minder hoeft te verwarmen. In de zomer voorkomt het dat warmte van buiten naar binnen komt, waardoor u minder hoeft te koelen.

 • Minder tocht: Dubbel glas vermindert koude tocht die vaak wordt geassocieerd met enkele beglazing. Dit draagt bij aan een comfortabelere en gelijkmatigere binnentemperatuur.

 • Minder energieverlies: Omdat uw huis beter geïsoleerd is met dubbel glas, hoeft u de verwarming of airconditioning minder intensief te gebruiken. Dit resulteert in een vermindering van het energieverbruik en dus lagere energiekosten.

 • Milieuvriendelijk: Door minder energie te verbruiken, draagt u bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, wat positief is voor het milieu.

Hoewel de initiële investering in dubbel glas hoger kan zijn dan enkel glas, zullen de energiebesparingen op lange termijn doorgaans de extra kosten ruimschoots compenseren.

Het exacte bedrag dat u bespaart, hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het dubbel glas, de energieprijzen in uw regio en de energie-efficiëntie van uw huis als geheel. Over het algemeen is het echter een verstandige investering als het gaat om comfort en kostenbesparing.

Zijn er regionale prijsverschillen voor de installatie van dubbel glas?

Ja, er kunnen aanzienlijke regionale prijsverschillen zijn voor de installatie van dubbel glas. Dit komt voornamelijk door verschillen in lokale arbeidskosten, materiaalkosten en economische factoren. Hier zijn enkele redenen waarom prijzen kunnen variëren van regio tot regio:

 • Arbeidskosten: In stedelijke gebieden en regio's met een hoog kostenniveau kunnen de arbeidskosten doorgaans hoger zijn dan in landelijke gebieden. Dit kan de totale kosten van de installatie beïnvloeden.

 • Materiaalkosten: De prijzen van bouwmaterialen, inclusief dubbel glas, kunnen variëren afhankelijk van de regio. Factoren zoals transportkosten en lokale marktomstandigheden kunnen de materiaalkosten beïnvloeden.

 • Concurrentie: In sommige regio's kan er meer concurrentie zijn tussen glaszetters, wat de prijzen kan drukken. In andere gebieden met minder concurrentie kunnen de prijzen hoger zijn.

 • Klimaat: In gebieden met extreme klimatologische omstandigheden, zoals zeer koude winters, kan er meer vraag zijn naar energie-efficiënte ramen, wat de prijzen kan verhogen.

 • Regelgeving en normen: Lokale bouwvoorschriften en normen kunnen van invloed zijn op de installatiekosten. Sommige regio's kunnen strengere voorschriften hebben die extra kosten met zich meebrengen.

Om de meest nauwkeurige prijsraming te krijgen voor de installatie van dubbel glas in uw regio, is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende lokale glaszetters.

Op die manier kunt u een goed beeld krijgen van de kosten en de beschikbare diensten in uw specifieke gebied. Het vergelijken van meerdere offertes kan u helpen de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden voor uw project.Wat is het verschil tussen dubbel glas en triple glas, en hoe beïnvloedt dit de kosten?

Het belangrijkste verschil tussen dubbel glas en triple glas zit hem in het aantal glaspanelen en de isolatiewaarde:

 • Dubbel glas: Dubbel glas bestaat uit twee glaspanelen met een lucht- of gasvulling ertussen. Dit ontwerp biedt al aanzienlijk betere isolatie dan enkel glas en vermindert warmteverlies, geluidsoverlast en condensatie op de ramen.

 • Triple glas: Triple glas, zoals de naam al aangeeft, heeft drie glaspanelen met twee lucht- of gasvullingen ertussen. Dit zorgt voor een nog hogere isolatiewaarde dan dubbel glas. Triple glas is effectiever in het behouden van warmte en het verminderen van geluidsoverlast, en het biedt over het algemeen betere thermische efficiëntie.

Het belangrijkste effect op de kosten is dat triple glas over het algemeen duurder is dan dubbel glas vanwege de extra glaslaag en vullingen.

De exacte kostenverschillen variëren afhankelijk van factoren zoals het type glas, de dikte van de glaspanelen, eventuele extra functies en regionale prijsverschillen.

Hoewel triple glas duurder is wat betreft de aanschaf en installatie, kan het op lange termijn leiden tot aanzienlijke energiebesparingen en een verbeterd comfort in huis.

Het is belangrijk om een kosten-batenanalyse uit te voeren om te bepalen of de hogere investering in triple glas gerechtvaardigd is, afhankelijk van uw specifieke behoeften, klimaat en budget.

Het kan een aantrekkelijke optie zijn voor diegenen die streven naar de hoogst mogelijke energie-efficiëntie.

Welke garanties worden meestal geleverd bij de installatie van dubbel glas?

De garanties die bij de installatie van dubbel glas worden geleverd, kunnen variëren van glaszetter tot glaszetter en kunnen afhankelijk zijn van verschillende factoren, waaronder de fabrikant van het glas, de kwaliteit van de installatie en de specifieke voorwaarden van het contract.

Over het algemeen bieden veel glaszetters echter garanties die vergelijkbaar zijn met het volgende:

 • Garantie op materiaal: Dit omvat meestal een garantie op de kwaliteit van het dubbel glas zelf. De duur van deze garantie kan variëren, maar typisch wordt een garantie van 10 jaar op het glas zelf aangeboden.

 • Garantie op de installatie: Glaszetters bieden meestal een garantie op de kwaliteit van de installatie. Dit kan variëren, maar veelal wordt een garantie van 1 tot 5 jaar op de installatie aangeboden.

 • Condensatiegarantie: Sommige fabrikanten bieden een specifieke garantie tegen condensatie tussen de glaspanelen, wat kan optreden als er problemen zijn met de afdichting van het glas. Deze garantie kan doorgaans 10 jaar of langer duren.

Het is belangrijk om de garantievoorwaarden zorgvuldig te lezen voordat u akkoord gaat met de installatie van dubbel glas. Zorg ervoor dat u begrijpt wat wel en niet wordt gedekt, en vraag de glaszetter om eventuele onduidelijkheden op te helderen.

Als u extra garanties wilt of als u zeker wilt zijn van de dekking van specifieke problemen, kunt u dit bespreken met de glaszetter en eventueel aanvullende garanties overwegen.

Het is ook raadzaam om alle garantiebewijzen en documentatie zorgvuldig te bewaren, zodat u deze kunt raadplegen als dat in de toekomst nodig is. Het kan ook nuttig zijn om na de installatie regelmatig onderhoud uit te voeren om de levensduur en functionaliteit van uw dubbel glas te optimaliseren en eventuele garantieclaims te voorkomen.

Moet ik de volledige woning in één keer voorzien van dubbel glas, of kan ik dit in fasen doen?

Het is absoluut niet noodzakelijk om de volledige woning in één keer van dubbel glas te voorzien. U kunt dit in fasen doen, wat vaak wel zo praktisch is, vooral als uw budget beperkt is. Hier zijn enkele overwegingen bij het beslissen of u uw dubbel glas in fasen wilt installeren:

 • Prioriteit stellen: Begin met het in kaart brengen van de kamers of ramen die de hoogste behoefte hebben aan verbeterde isolatie. Kamers die veel energie verbruiken, zoals de woonkamer of slaapkamers, kunnen prioriteit krijgen.

 • Budget: Bepaal uw budget voor het installeren van dubbel glas. U kunt de kosten beheren door geleidelijk aan dubbel glas te installeren in de gedeelten van uw huis die u het meest gebruikt of waar de energie-efficiëntie het belangrijkst is.

 • Planning: Maak een plan voor de fasering van het project. Overweeg om elk jaar een of twee kamers van dubbel glas te voorzien totdat de hele woning is gerenoveerd.

 • Coördinatie: Communiceer met de glaszetter om ervoor te zorgen dat ze begrijpen dat het project in fasen wordt uitgevoerd. Zorg ervoor dat de nieuwe beglazing aangepast is op het reeds geïnstalleerde dubbel glas.

 • Energiebesparing: Houd er rekening mee dat het installeren van dubbel glas in de meest gebruikte kamers al snel resulteert in energiebesparingen en verbeterd comfort. Dit kan u helpen om de investering in fasen te rechtvaardigen.

Het voordeel van het installeren van dubbel glas in fasen is dat u de kosten kunt spreiden en de impact op uw budget kunt beheersen. Zolang u een duidelijk plan heeft en de installatie professioneel wordt uitgevoerd, kunt u uiteindelijk genieten van de voordelen van energie-efficiëntie en comfort in uw hele huis, zelfs als dit geleidelijk wordt bereikt.

Zijn er specifieke milieuvriendelijke opties voor dubbel glas, en wat zijn de kosten daarvan?

Ja, er zijn milieuvriendelijke opties beschikbaar als het gaat om dubbel glas. Een van de meest voorkomende milieuvriendelijke opties is het gebruik van gerecycled glas voor de productie van dubbel glas. Hier zijn enkele aspecten van milieuvriendelijk dubbel glas:

 • Gerecycled glas: Sommige fabrikanten gebruiken gerecycled glas als grondstof voor dubbel glas. Dit helpt bij het verminderen van de vraag naar nieuw geproduceerd glas en vermindert de milieu-impact van de productie.

 • Lage emissiecoatings (Low-E): Deze coatings verminderen de warmteoverdracht door het glas en kunnen de energie-efficiëntie van ramen verbeteren. Het gebruik van Low-E coatings kan bijdragen aan een verlaging van de energiebehoefte van een gebouw.

 • Argon- of kryptongasvulling: Sommige dubbel glasramen worden gevuld met edelgassen zoals argon of krypton in plaats van lucht. Dit verbetert de isolatie en kan helpen om energie te besparen.

 • Houten kozijnen: Als u de voorkeur geeft aan milieuvriendelijke materialen, kunt u kiezen voor houten kozijnen die afkomstig zijn van duurzaam beheerde bossen.

Wat betreft de kosten van milieuvriendelijk dubbel glas, kunnen deze variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type glas, de coating, het gas, de kozijnen en de regio.

Over het algemeen kunnen milieuvriendelijke opties enigszins duurder zijn dan standaard dubbel glas vanwege de extra kosten die gepaard gaan met de gebruikte materialen en technologieën.

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen milieuvriendelijkheid en kosten. De exacte kosten zullen afhangen van uw specifieke behoeften en budget.

Als milieuvriendelijkheid een belangrijke factor is voor u, is het de moeite waard om met glaszetters te spreken en te informeren naar de beschikbare milieuvriendelijke opties en hun kosten.

Hoe lang duurt het doorgaans voordat ik de kosten van dubbel glas terugverdien door besparingen op energierekeningen?

De tijd die nodig is om de kosten van dubbel glas terug te verdienen door besparingen op uw energierekeningen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen wordt echter verwacht dat dit proces 5 tot 10 jaar in beslag kan nemen.

Hier zijn enkele factoren die van invloed zijn op de terugverdientijd:

 • Kosten van de installatie: De initiële kosten van dubbel glas, inclusief materialen en arbeid, spelen een grote rol bij het bepalen van de terugverdientijd. Hoe hoger de initiële kosten, hoe langer het kan duren om deze terug te verdienen.

 • Huidige energie-efficiëntie: Als uw huis al relatief energiezuinig is, kunnen de besparingen door het installeren van dubbel glas minder significant zijn, wat de terugverdientijd kan verlengen.

 • Energieprijzen: De kosten van energie in uw regio hebben invloed op hoe snel u de kosten terugverdient. In gebieden met hoge energieprijzen kan de terugverdientijd korter zijn.

 • Gebruikspatronen: Hoe vaak u verwarming en koeling gebruikt, en hoe goed u energie bespaart in andere aspecten van uw huis, zoals isolatie en apparatuur, zijn belangrijke factoren.

 • Klimaat: De mate waarin uw regio wordt blootgesteld aan extreme temperaturen kan de terugverdientijd beïnvloeden. In zeer koude of warme klimaten kunnen de besparingen sneller oplopen.

 • Subsidies of financiële steun: Eventuele subsidies, belastingvoordelen of financiële steun kunnen de initiële kosten verlagen en de terugverdientijd verkorten.

Het is belangrijk om een grondige kosten-batenanalyse uit te voeren om de verwachte terugverdientijd voor uw specifieke situatie te beoordelen. Hoewel het mogelijk is om de initiële investering in dubbel glas binnen 5-10 jaar terug te verdienen, kan dit variëren. Dit kan langer duren als bepaalde factoren minder gunstig zijn.

Het is echter belangrijk op te merken dat dubbel glas niet alleen bijdraagt aan kostenbesparingen, maar ook aan verbeterd comfort en de waarde van uw huis, wat andere voordelen zijn naast de financiële aspecten.

TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Prijzen Glaszetter in uw regio? en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Welke andere factoren moet ik overwegen naast de initiële kosten bij het beslissen over dubbel glas?

Naast de initiële kosten zijn er verschillende andere belangrijke factoren om te overwegen bij het beslissen over dubbel glas:

 • Energie-efficiëntie: Dubbel glas draagt bij aan een verbeterde energie-efficiëntie van uw huis. Overweeg de potentiële besparingen op uw energierekeningen op lange termijn. Hoe beter de energie-efficiëntie, hoe lager uw energieverbruik en kosten zullen zijn.

 • Geluidsisolatie: Dubbel glas kan helpen om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen, wat vooral belangrijk is als u in een lawaaierige buurt woont. Het biedt een rustigere en meer comfortabele leefomgeving.

 • Comfort: Dubbel glas helpt bij het handhaven van een constante en comfortabele binnentemperatuur. Het voorkomt koude tocht in de winter en overmatige hitte in de zomer, waardoor de algehele leefomstandigheden in huis worden verbeterd.

 • Waardevermeerdering: Het installeren van dubbel glas kan de waarde van uw huis verhogen. Potentiële kopers waarderen energiezuinige functies, en dit kan uw huis aantrekkelijker maken op de vastgoedmarkt.

 • Onderhoud: Dubbel glas vereist over het algemeen weinig onderhoud in vergelijking met andere vormen van raambeglazing. Het is belangrijk om de staat van het glas en de kozijnen in de gaten te houden en regelmatig schoon te maken om de levensduur te verlengen.

 • Esthetiek: Dubbel glas is verkrijgbaar in verschillende stijlen en kan de esthetiek van uw huis verbeteren. U kunt kiezen uit verschillende kozijnmaterialen en afwerkingen die bij de uitstraling van uw huis passen.

 • Subsidies en financiële steun: Onderzoek of er subsidies, belastingvoordelen of financiële steun beschikbaar zijn om de kosten te verlagen, waardoor de investering aantrekkelijker wordt.

Bij het nemen van een beslissing over dubbel glas is het belangrijk om een balans te vinden tussen de initiële kosten en de langetermijnvoordelen.

Een grondige analyse van de kosten, baten en andere factoren kan u helpen de juiste keuze te maken voor uw specifieke behoeften en omstandigheden.

Wat is de levensduur van dubbel glas, en zijn er onderhoudstips om de levensduur te verlengen?

Dubbel glas heeft doorgaans een levensduur van 20 tot 30 jaar, maar deze kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het glas, de installatie en de omgevingsomstandigheden.

Hier zijn enkele onderhoudstips om de levensduur van dubbel glas te verlengen:

 • Regelmatig schoonmaken: Houd het glasoppervlak schoon door regelmatig stof, vuil en vlekken te verwijderen. Gebruik een mild reinigingsmiddel en vermijd schurende materialen die krassen kunnen veroorzaken.

 • Controleer de afdichting: Inspecteer de afdichtingen rondom het glas op tekenen van schade, slijtage of veroudering. Beschadigde afdichtingen kunnen leiden tot luchtlekken en condensatieproblemen. Als u problemen opmerkt, laat de afdichtingen dan vervangen.

 • Inspecteer het raamkozijn: Controleer de staat van het raamkozijn, vooral als het houten kozijnen zijn. Repareer eventuele schade, rot of slijtage onmiddellijk om de prestaties van het dubbel glas te behouden.

 • Vermijd schokken: Vermijd schokken of stoten tegen het glas, vooral bij het openen en sluiten van ramen of deuren. Dit kan het glas beschadigen.

 • Ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie in uw huis om condensatie te voorkomen. Dit is vooral belangrijk in vochtige omgevingen.

 • Professioneel onderhoud: Overweeg om periodiek professioneel onderhoud te laten uitvoeren, waarbij de glaszetter het glas en de afdichtingen inspecteert en eventuele problemen kan identificeren en aanpakken.

 • Reparaties: Als er problemen optreden, zoals beschadigingen aan het glas of defecte afdichtingen, laat deze dan zo snel mogelijk repareren om verdere schade te voorkomen.

Het is belangrijk op te merken dat dubbel glas over het algemeen weinig onderhoud vereist in vergelijking met andere vormen van raambeglazing.

Door regelmatig aandacht te besteden aan de staat van het glas en de kozijnen, kunt u de levensduur van uw dubbel glas optimaliseren en blijven genieten van de voordelen van verbeterde isolatie en comfort in uw huis.

Kan ik zelf dubbel glas installeren om kosten te besparen, of is professionele installatie noodzakelijk?

Het wordt sterk aanbevolen om dubbel glas te laten installeren door professionele glaszetters, en hier zijn verschillende redenen voor:

 • Complexiteit: Het installeren van dubbel glas kan complex zijn en vereist specifieke kennis en vaardigheden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het glas correct wordt geplaatst om een goede isolatie en afdichting te garanderen.

 • Afdichtingseisen: Het juist afdichten van dubbel glas is cruciaal voor de isolerende eigenschappen ervan. Professionele glaszetters hebben ervaring met het correct afdichten van de randen van het glas om luchtlekken en condensatie te voorkomen.

 • Veiligheid: Het werken met glas kan gevaarlijk zijn, vooral bij grote of zware glaspanelen. Professionele installateurs hebben de nodige veiligheidsuitrusting en -ervaring om ongelukken te voorkomen.

 • Kwaliteit en garantie: Professionele installateurs kunnen hoogwaardige materialen en technieken gebruiken en bieden doorgaans garanties op zowel het glas als de installatie. Dit geeft u gemoedsrust en zekerheid.

 • Efficiëntie: Een ervaren glaszetter kan het werk sneller en efficiënter uitvoeren dan iemand zonder ervaring, wat betekent dat u eerder van de voordelen van dubbel glas kunt genieten.

Hoewel professionele installatie de initiële kosten kan verhogen, zal het op lange termijn de moeite waard zijn, omdat het zorgt voor een correcte installatie, optimale functionaliteit en een langere levensduur van het dubbel glas.

Als u toch overweegt om zelf dubbel glas te installeren, is het belangrijk om het nodige onderzoek te doen, de juiste apparatuur en materialen te gebruiken, en alle veiligheidsvoorschriften te volgen.

Echter, vanwege de complexiteit en het belang van een goede installatie, is het raadzaam om de expertise van professionals in te schakelen voor dit project.

Conclusie

Dit was het alweer, wij hebben u een diepgaand inzicht gegeven in de wereld van dubbel glas en de kosten die ermee gemoeid zijn. Hopelijk heeft u nu de antwoorden die u nodig heeft om weloverwogen beslissingen te nemen voor uw huis en uw portemonnee.

Stelt u zich eens dat extra comfort op een koude winterdag voor, dat u geen last meer heeft van geluidsoverlast van die drukke straat buiten, en dat uw energierekening langzaam maar zeker begint te dalen. Dat alles is binnen handbereik met de juiste keuzes op het gebied van glas.

Of u nu kiest voor standaard dubbel glas, hoogrendementsglas, of zelfs overweegt om de overstap naar triple glas te maken, nu beschikt u over alle benodigde kennis om die beslissing te maken. Onthoud dat de investering in dubbel glas niet alleen de waarde van uw huis kan verhogen, maar ook uw levenskwaliteit kan verbeteren.

Dus, als u ooit weer naar uw ramen staart, weet u wat u te doen staat. Stap over op dubbel glas en geniet van een comfortabeler, stiller, en energiezuiniger thuis!

TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Prijzen Dubbel Glas zetten?