Dubbel glas Renkum

Waar het tot enkele decennia geleden erg normaal was om ramen met enkel glas te hebben, is het tegenwoordig de standaard om een woning met ramen met dubbel glas te hebben. Laat u nu een nieuwe woning bouwen of koopt of huurt u een woning, dan is de kans groot dat deze woning ramen met dubbel glas heeft. Woont u in een ouder gebouw of een monumentaal pand, dan kan het voorkomen dat er nog enkel glas in uw ramen zit.

TIP: ( Vergelijk altijd voordat u koopt ):
Vergelijk 5 Glaszetters in uw regio en bespaar tot 40% in slechts 2 minuten tijd!

Verschillen enkel glas en dubbel glas

De voorganger van dubbel glas was enkel glas. Het verschil tussen beide soorten glas is dat enkel glas bestaat uit één plaat van glas, terwijl dubbel glas uit twee platen van glas bestaat. Hierdoor is dubbel glas dikker en sterker dan enkel glas, maar brengt het glas ook enkele andere voordelen met zich mee. Wat de voordelen van dubbel glas precies zijn, leest u in onderstaande alinea. Voorheen was het erg normaal om enkel glas te plaatsen, maar sinds het ontstaan van dubbel glas in de vorige eeuw wordt enkel glas eigenlijk nooit meer geplaatst.

Voordelen dubbel glas Renkum

Het plaatsen van dubbel glas Renkum brengt enkele voordelen met zich mee. Het eerste voordeel van dubbel glas ten opzichte van enkel glas, is het feit dat dubbel glas een betere isolerende functie heeft. Dit betekent dat kou in de wintermaanden beter buiten de woning blijft, terwijl warmte in de zomermaanden beter buiten gehouden kan worden. Uiteindelijk zorgt de verbeterde isolerende functie ook voor lagere energiekosten, simpelweg omdat het verwarmen en koelen van de woning minder noodzakelijk is. 


Een ander voordeel van dubbel glas is het feit dat dubbel glas een betere bescherming biedt tegen wisselende weersomstandigheden. Wordt het plotseling erg koud en heeft u enkel glas, dan kunt u hier veel last van hebben. Ook als het erg warm wordt, kan dubbel glas Amsterdam goede bescherming bieden tegen deze wisselende weersomstandigheid. 

Tot slot zorgt dubbel glas voor stabielere temperaturen binnenshuis, waardoor het wooncomfort groter wordt. Wonen in een huis waar het steeds erg koud of erg warm is, is zeker niet prettig. Heeft u dubbel glas Amsterdam, dan heeft u hier geen last van en zijn de temperaturen steeds stabiel.

Dubbel glas Renkum laten plaatsen

Heeft u op dit moment enkel glas of heeft u dubbel glas dat vervangen dient te worden? Dan kunt u een professional voor dubbel glas plaatsen inhuren. Een professional kan niet alleen het beste glas voor uw ramen vinden, maar bovendien het glas op de beste manier plaatsen. En zeker omdat het plaatsen van dubbel glas niet eenvoudig is en hier veel bij mis kan gaan, wordt aangeraden om deze klus door een professional uit te laten voeren. Doet u dit niet, dan is de kans groot dat uw dubbel glas niet goed geplaatst wordt, tijdens het plaatsen kapot gaat of het erg lang duurt voor uw dubbel glas op de juiste manier geplaatst is.


Glaszetters in de buurt van "Renkum"

Bent of kent u een Glaszetter in Renkum? Meld een bedrijf gratis aan